Calandstraat 340 2521 BW Den Haag 070-8804444 info@apotheekcalandria.nl

Geneesmiddelen

Uw apotheek vindt het belangrijk dat u uw geneesmiddelen op de juiste manier gebruikt. Naast het etiket op en de bijsluiter bij uw medicatie, krijgt u in de meeste gevallen aanvullende informatie. Leest u deze goed door?

Hieronder vindt u de belangrijkste algemene informatie. Voor vragen hierover verwijzen wij u graag door naar uw apotheek.

Bijsluiter & Etiket
Gebruik nooit een geneesmiddel zonder eerst het etiket en de bijsluiter goed te lezen. Deze bevatten belangrijke informatie over het gebruik, de samenstelling en eventuele bijwerkingen. Is de informatie niet duidelijk, neem dan direct contact op met uw apotheek. Wij helpen u graag verder.

Bijwerkingen
Wanneer u medicijnen gebruikt, kunt u last hebben van bijwerkingen. Zo heeft het gebruik van sommige geneesmiddelen effect op uw reactiesnelheid. Autorijden, fietsen of machines besturen is dan onverstandig. In sommige gevallen is het zelfs mogelijk dat uzelf niet zoveel merkt van de bijwerkingen, maar uw omgeving wel. De effecten van de bijwerkingen of de kans op bijwerkingen wordt versterkt door het gebruik van alcohol. Uw apotheek plakt een gele sticker op de geneesmiddelen die het reactievermogen verminderen.
Andere veel voorkomende bijwerkingen zijn duizeligheid, moeheid en hoofdpijn. Leest u voor het gebruik van uw medicijnen altijd de bijsluiter en de informatie op het etiket. Hier vindt u meer informatie over mogelijke bijwerkingen. Gebruikt u medicijnen en vermoedt u vervelende bijwerkingen? Neem dan contact op met uw huisarts of uw apotheek.

Zelfzorgmiddelen & Verzorgingsproducten

Naast geneesmiddelen die op recept verkrijgbaar zijn, biedt uw apotheek ook een ruime keuze aan zelfzorgmiddelen en verzorgingsproducten. Onze generieke producten kenmerken zich door hun goede kwaliteit en zijn allen voorzien van een goede bijsluiter.
Dat zelfzorgmiddelen zonder recept verkrijgbaar zijn, wil niet zeggen dat ze onschuldig zijn. Leest u dus altijd de bijgesloten informatie of bijsluiter goed door. En vermoedt u bijwerkingen, neem dan direct contact op met uw apotheek.

Wilt u meer informatie over uw medicijnen? Wij verwijzen u graag door naar de website Apotheek.nl, klik hier.